Feestelijke opening Kindcentrum Papenvoort

Nu ook reguliere school voor Oekraïense kinderen

Op opvanglocatie Papenvoort werd op 24 mei officieel het nieuwe gebouw van Kindcentrum Papenvoort geopend. Een feestelijke gebeurtenis, met zang- en dansoptredens van de Oekraïense leerlingen. Het kindcentrum zit nu in een voormalig gebouw van de jeugdgezondheidszorg Yorneo. Afgelopen weken werd er verbouwd, geschilderd en als kers op de taart een nieuw logo ontwikkeld, passend bij het onderwijs op het kindcentrum. Burgemeester van de gemeente Aa en Hunze, Anno Wietze Hiemstra, onthulde samen met drie leerlingen het nieuwe logo.

Verhuizing

Op 19 april 2022 startte het kindcentrum met zes leerlingen in een omgebouwd kantoorpand op het terrein. Nu heeft de school 65 leerlingen. Er hebben inmiddels zo’n 120 Oekraïense kinderen op de school gezeten. Een deel ervan is doorgestroomd naar het regulier onderwijs, een ander deel is verhuisd naar een andere opvang of teruggegaan naar Oekraïne. Omdat het huidige schoolgebouw nodig was voor opvang van nieuwe mensen uit Oekraïne, week de school uit naar een ander gebouw. De gemeente Aa en Hunze en de schoolbesturen CKC Drenthe en Stichting Primah zochten een oplossing voor in ieder geval de komende vijf jaar. Marike Vast, directeur Kindcentrum Papenvoort: “Samen hebben we besloten dat we op Kindcentrum Papenvoort ook regulier onderwijs voor de Oekraïense kinderen gaan aanbieden. Omdat de Nederlandse scholen te ver van de locatie Papenvoort liggen. Zodra de kinderen de Nederlandse taal voldoende beheersen stromen ze door. We vinden het wel belangrijk dat de Oekraïense kinderen met Nederlandse leeftijdsgenootjes omgaan, daarom gaan we bepaalde activiteiten samen doen met onze partnerschool obs De Drift in Grolloo.”

Trots

Marike Vast is trots op wat het team van het kindcentrum heeft neergezet in het afgelopen jaar: “De leerlingen doen het goed en het is een feest om hier te werken. Ook door de prachtige plek waar we zitten, met veel bomen, planten en (bos)dieren. Dat betrekken we ook bij ons onderwijs. Wat dat betreft is Kindcentrum Papenvoort voor ieder kind een fijne school.”