Benoeming nieuwe leden RvT

We zijn blij te kunnen melden dat de RvT de benoeming heeft bekrachtigd van dhr. Albert Bruins Slot als voorzitter en mw. Bernadette Pelgrum als lid van de RvT van CKC Drenthe, beiden per 1-1-2022. Zij volgen Desirée Jansen en Margriet Nascimento op, die 10 jaar lang lid zijn geweest van de RvT: 6 jaar bij Conod en vervolgens nog 4 jaar bij CKC Drenthe. Johan Koster legt op eigen verzoek het voorzitterschap neer, maar zal verder gaan als vice-voorzitter van de RvT per 1-1-2022. De RvT is blij met de benoeming van deze twee nieuwe leden. Daarmee is de totale omvang van de RvT nu definitief vastgesteld op 6 personen. 

Mw. Pelgrum (65) woont in Zuidhorn en was tot voor kort rector van het Christelijk Gymnasium Beyers Naudé in Leeuwarden. Mw. Pelgrum zal het onderwijskundige/ pedagogische profiel in de RvT gaan vervullen. Dhr. Bruins Slot (66) is woonachtig in Ruinerwold en heeft in verschillende sectoren en functies een brede en solide basis gelegd voor bestuurlijke en toezichthoudende functies. In de laatste jaren van zijn werkzame leven was hij voorzitter van het CvB van het Drenthe College te Assen Hoogeveen en Meppel. Dhr. Bruins Slot gaat de rol van voorzitter oppakken vanuit het bestuurlijke profiel binnen de RvT.