Wethouder Bergsma brengt bezoek aan Makerspace Assen

Wethouder Bob Bergsma (D66) bracht afgelopen donderdag een bezoek aan kindcentrum het Krijt in de Asser wijk Kloosterveen. Hij was daar om kennis te maken met het project Makerspace Assen; een initiatief van CKC Drenthe om kinderen op een leuke, betekenisvolle manier in aanraking te laten komen met wetenschap en technologie.

Opzet van het project
Makerspace Assen daagt kinderen uit om oplossingen te bedenken, maken én delen voor alledaagse problemen. Naast technische kennis en vaardigheden ontwikkelen kinderen hiermee 21ste-eeuwse vaardigheden, zoals creativiteit, samenwerken en ICT-geletterdheid. Daarnaast ontwikkelen kinderen ook een nieuwsgierige, onderzoekende en probleemoplossende houding waar ze hun leven lang profijt van zullen hebben. De gemeente Assen ondersteunt dit initiatief en vindt het belangrijk dat kinderen al op jonge leeftijd in aanraking komen met techniek.

Het lokaal van de toekomst
Wethouder Bergsma keek met bijzondere interesse naar dit nieuwe initiatief. Hij reageerde na zijn werkbezoek opgetogen via Twitter: ‘’Deze week bezoek gebracht aan het lokaal van de toekomst #Makerspace #Assen #CKCDrenthe waar kinderen van jongs af aan in aanraking komen met #wetenschap en #techniek. Denken, doen en delen van creatieve oplossingen voor alledaagse problemen’’.

Wie kunnen er gebruik maken van de Makerspace?
Op dit moment kunnen alleen kinderen op locaties van CKC Drenthe gebruik maken van de Makerspace. Het is de bedoeling om dit in de toekomst uit te breiden naar andere organisaties. Meer weten over dit project? Kijk dan eens op onze nieuwe website via: www.makerspaceassen.nl.